Ramme dan - Reisverslag uit Banjul, Gambia van John Vogelsangs - WaarBenJij.nu Ramme dan - Reisverslag uit Banjul, Gambia van John Vogelsangs - WaarBenJij.nu

Ramme dan

Door: John

Blijf op de hoogte en volg John

15 September 2008 | Gambia, Banjul

Jazeker, ook Gambia is een (gematigd) moslim land. Dus ook aan dit kikkerlandje (die hebben we hier nl. ook, d’r zaten er net nog 2 op m’n veranda) is de Rammadam niet voorbij getrokken. Op zich merk ik er niet zoveel van maar ik kan me zo voor stellen dat niet eten de prestaties ernstig benadeeld. Naar ik heb horen zeggen zijn er verschillende gradaties in, maar de bij categorie die hier heerst mag je dus ook niet drinken. Bij 35 graden en een luchtvochtigheid van 300% (oké, da’s een beetje overdreven) lijkt me dat toch geen feest.
We hebben ook lokale mensen in dienst die daar dus ook aan mee doen. Ik verbaas me er eerlijk gezegd over dat ik niets heb gehoord over mensen die er onder bezwijken. Het is voornamelijk labour (kan effe niet op het Nederlandse woord komen) die wij lokaal inhuren, die hebben het sowieso al het zwaarst.
’S middags gooien de mensen die gespaard hebben hun matje uit naast de sleuf (waar we leidingen aan het leggen zijn), die mensen die dat niet gedaan hebben maken een matje van bladeren, om daar te gaan bidden.
Het viel me al op dat op vrijdags iedereen zo netjes is uitgedost. Ik had zelf de theorie dat ze dat deden om ’s middags naar de moskee te gaan, maar de gristenen (die hier ook zijn, en ook voor ons werken) doen het ook. Daar moet ik dus nog wat onderzoek naar doen.

Verder gaat alles oké behalve dat m’n “leasebak” inmiddels bezweken is. Het was (is) ook wel een oud beessie. Terwijl hij weer wordt opgelapt rijdt ik in een pick up van een collega die met verlof is. Hij leek een stuk kleiner, maar waar mijn mitsub nog net op de oprit paste, lukte dat met deze niet meer. Die moet dus vannacht buiten de poort slapen.

Foto’s komen eraan!

• 16 September 2008 - 18:56

Marcel:

John,

Al vakantieadresje geregeld voor de familie??

We zijn zeer benieuwd naar de foto's!!!!!!!

Vanuut en imidels kald (15 C) en reggenechtig Leunen!!

Hoje woa,

Nard,Aniek, Nancy en Marcel

• 16 September 2008 - 19:38

Sander Peeters:

He John,

Weer op pad zie ik.
    Goed bezig, ben ook benieuwd naar de foto's die gaan volgen.
    Succes met werken en ik kom nog wel eens op je site kijken hoe het ervoor staat.

Groeten Sander

PS aan de andere kant van de grote weg in Leunen is het gewoon 23 C en zonnig....

• 17 September 2008 - 17:56

Mam En Pap :

Hoi John.

Aan de andere kant van Leunen, ( vorige schrijver ) binnen met de verwarming aan ! !
    Weer een mooi verhaal.
    Al een beetje gewend ?Hier ishet odertussen herfst aan het worden.Wel leuk om je belevenissen te volgen .
    Succes en blijf schrijven .

Groeten uit Limburg .

• 18 September 2008 - 18:56