winter in Gambia
Door: John
Blijf op de hoogte en volg John
04 December 2008 | Gambia, Brikama
Voor mij is het zoals gezegd alleen maar goed, ik kan zonder airco slapen. Vannacht zelfs voor het eerst onder een dekbedje geslapen (kreeg het toch ook wel koud mnet alleen een laken).
Verder heb ik inmiddels de draad weer opgepakt. De feestdagen komen eraan, dus ook een aantal verplichte vrije dagen (hè, wat jammer nou). Volgende week Tobasci: een soort Rammadan-after-party, waarbij ze een schaap gaan slachten. Tegenover ons kamp is ook zo'n schapenmarkt (vreemd genoeg most ik ineens denken aan de vergelijing met de kerstbomen markt in NL). Ierdereen heeft nu dus ook geld nodig om zo'n schaap te kopen. De koers van een schaap is de laatste weken omhoog gevlogen. Kzal nog eens een foto maken van die schapenmarkt, tzag dr wel leuk uit.
Volgende week dus 3 dagen vrij, ik denk dat ik dan naar Senegal ga.
En omdat ze hier ieder excuus aangrijpen om niet te hoeven werken, hebben we met kerst ook vrij (hè, wat jammer nou). Ze eten hier graag van 2 walletjes, zeg maar
06 December 2008 - 15:30
Martien /corry Kante:
Zo in Holland, zo weer weg, en dan ook nog naar de zon! Een goed teken dat je weer naar huis ging.En dat het werk doorgaat is natuurlijk een pre, kunnen ze jou niet missen. Feestdagen voor moslims en christenen, dat is nog eens anti-discriminatie. Misschien ooit nog eens in nederland? Leuk voor de werknemers. En verder lees ik,dat je ook nog de grote omgeving gaat verkennen. Veel plezier en wij blijven je volgen.
Corry/Martien